Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avstängd två år för anabola

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Två års avstängning blev det både för häst och tränare efter användning av anabola steroider. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Finske tränaren och ägaren Ossi Lindgren har blivit avstängd i två år sedan hans svenskuppfödda sto Tessa Frontline tävlat med anabola steroider i kroppen i samband med ett lopp i Ylivieska i november förra året.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

Det är finsk Hippos styrelse som tagit det här beslutet. Dopingavstängningen är den hittills längsta i finsk travhistoria. Tessa Frontline (e. Mr Pine Chip-Hazel Frontline) tävlade med förbjudna ämnet testosteron i kroppen, som tillhör gruppen anabola steroider. Hästen är nu avstängd i två år och måste efter detta uppvisa ett negativt dopingprov för att åter kunna tävla eller användas som avelssto.

Tränaren och ägaren Ossi Lindgren blev också avstängd i två år samt fick 2.000 euro i böter. Han är den fjärde personen i Finland som stängs av på grund av användning av anabola steroider på en travhäst.

Sexåriga stoet Tessa Frontline har gjort nio starter utan att vinna lopp och tjänat 1.601 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.