Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axel vann Kriteriet

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Det danska Kriteriet på Charlottenlund idag fick se en värdig vinnare i form av Axel som tillsammans med Rene Kjaer i sulkyn svarade för en stark insats medan Tomas Malmqvists hästar tog hand om andra- och tredjeplatsen i loppet.

Publicerad:

Apollo Damgård var snabbast från start och tog ledningen med Tomas Malmqvists Aron The Baron i rygg. Axel (e. Love You – Hioubov Lykke) satt i tredje ytter och avancerade efter cirka 800 meter. Han fick dock svar och fick fortsätta i tredjespår genom en sväng innan han kunde köras till ledning drygt ett varv från mål. Sedan kämpade Axel upploppet ner och kunde ta en säker seger även om det tog emot till slut. Segertiden blev 1.15,2a/2.500 meter och förstapriset var 300.000 danska kronor.
– Axel fick kämpa för det i loppet och visade vilken stjärna han är. Jag ville ha tempo på loppet och därför körde jag fram. Helt ärligt var nog inte Axel som bäst idag, men han kämpade på hela vägen in. Han var trött in på upploppet och det var långt hem, men som tur var kom det ingen som kunde speeda förbi, sade körande Rene Kjaer.
Karsten Holm är det som tränar Axel som är obesegrad under året på sina åtta starter.
Tomas Malmqvist fick framgångar även i detta lopp då hans hästar slutade tvåa och trea och totalt tjänade 192.000 danska kronor i detta lopp. Alex Tröjborg, körd av Christoffer Eriksson spurtade bra som tvåa från fjärde ytter. Aron The Baron, körd av Steen Juul, fick aldrig fritt från ryggen på Axel och såg ut att ha krafter kvar i mål.
– Jag är jättenöjd med båda mina hästar även om jag naturligtvis vill vinna. Det var nära, men jag är stolt över mina båda hästar i loppet, sade Tomas Malmqvist och fortsatte:
– Det har varit lite småbekymmer med Axel Tröjborg under året och han har inte kunnat träna på som vi velat. Nu när vi fick tre veckor att förbereda honom på tills detta lopp så var det vad han behövde för att prestera bra. Hade han fått vila lite mer i sista sväng hade det kanske kunnat räcka till seger eller om Aron The Baron hade fått lucka så..., men nu blev det inte så, sade Malmqvist.
Michael Lönborgs Alfa Romeo galopperade bort sina möjligheter i första sväng.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.