Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Backfire knappt via open stretch

Foto: MIA TÖRNBERG
Backfire segrade i Lovely Godivas lopp trots en stentuff öppning. Foto: MIA TÖRNBERG

Via det innersta open stretch-spåret lyckades Johnny Takter ta hem Lovely Godivas Lopp (V75-3) med Tomas Malmqvist-tränade Backfire.

Publicerad:

Backfire tvingades till stenhård öppning och Johnny Takter gav till slut upp och släppte ledningen till Talk The Talk. Det var också den sistnämnde och skrällen Rossella Ross som var närmast efter vinnaren i mål - och denna var Backfire. Detta från tredje par invändigt och sedan spurt via det innersta open stretch-spåret. En bra prestation, speciellt eftersom det handlade om första starten på tre månader.
– Det kostade väldigt mycket i början och jag körde på chans och hoppades att det skulle lösa sig till slut. Det var väl 70 kvar jag fick upp hoppet, men det är svårt att hinna fram på det innersta open stretch-spåret, kommenterade Johnny Takter.
Tränaren Tomas Malmqvist fyllde på:
– En fantastiskt häst som gör vårt jobb lätt. Hon är både träningsvillig och tävlingssugen.
Segertiden stannade vid 1.12,3a/2.140 meter och förstapriset var 250.000 kronor. Favoriten D'One svek som femma trots en fin resa i andra par utvändigt.

Det blev en jätteskräll i det inledande bronsförsöket genom Cadabra Tooma och Lars Anvar Kolle. Dette efter en perfekt smygresa i andra par utvändigt och sedan lucka i utgången av sista kurvan. En tapper Remember My Name fångades säkert in. Segertiden blev snabba 1.10,7a/1.640 meter.
– Det var inte väntat att han vann, men inte heller oväntat, kommenterade tränaren Tor Olaf Halle.

Dagens största V75-favorit Whitehouse Express låg på lite för mycket i ledningen och fick ge sig kort före mål i klass II-försöket (V75-2). Det var Jeppe Juel och Tonicetobetrue som spurtade till vinst från andra/tredje ytter.
– Den här hästen gör mig aldrig besviken och tog fram det lilla extra som vanligt sista biten när det verkligen behövdes, sade segerkusken Jeppe Juel, som berättade att det handlade om hela 200 ägare.
Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.140 meter.

I silverförsöket (lopp 3), vilket ratades på V75-kupongen i förmån för långloppet, gjorde storfavoriten Lover Face bort sig med galopp i utgången av första kurvan. Detta då han hade klarat av att hålla spets. Istället tog Bear Dancer över spets i en 1.08-öppning första halvvarvet. Detta blev väl häftigt och vinnarhålets Falcon Håleryd kunde istället spurta till säker seger via open stretch för sin tränare Johan Untersteiner.
– Det blev perfekt när Lover Face galopperade i första sväng och vi fick vinnarhålet. Det kändes väldigt bra redan 300 kvar och det här är en fantastiskt trevlig häst, kommenterade Johan.
Segertiden skrevs till 1.13,1a/2.140 meter och tvåa slutade norske Rafolo från innersta open stretch-spåret (tredje invändigt).

I Olympiatravsmontén med 100.000 kronor i förstapris (lopp 1) imponerade tioårige Super G. med Alexandre Abrivard på ryggen. Ekipaget ledde hela vägen och noterade fina 13,3a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.