Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Barfotaförbud från idag

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Barfotaförbudet inleds idag. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Idag visar kalendern 1 december och det innebär att det allmänna barfotaförbudet träder i kraft från och med idag och tre månader framöver. Svensk Travsport har lagt ut ett förtydligande på sin hemsida vad det är som gäller.

Publicerad:

I och med det nya barfotaförbudet som gäller över hela landet har barfota fått en ny definition:

”Ett beslag ska skydda hela bärranden och kan utgöras av exempelvis hästsko eller hovplast. Om beslaget, exempelvis skyddar bärranden genom att höja hela hoven från underlaget räknas det som ett tillräckligt skydd. Exempel på beslag som höjer hela hoven är päronsko och tåöppen sko.”

Exempel på godkända beslag är skor som täcker hela bärranden, gjuten plastad hov med limmad plastsko medan tåskor endast är godkänt tillsammans med något mer, exempelvis hovplast som täcker hela bärranden.

Det är inte godkänt att bara ha skyddsöm i bärranden eller att köra helt utan beslag på hovarna.

Är tränarna osäkra på vad som gäller kan de kontakta den tjänstgörande ekipagekontrollanten för att få hjälp, eller kontakta Linda Höijer på Svensk Travsport på linda.hojer@travsport.se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.