Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.B.S.Sugarlight får rosa biljett

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
B.B.S.Sugarlight till Elitloppet Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Norske stjärnhästen B.B.S.Sugarlight är klar för Elitloppet. – Det känns fantastiskt att ha fått inbjudan, säger tränare Fredrik Solberg.

Publicerad:

Det var under ATG:s livesändning från V65 på Solvalla som Elitloppsgeneralen Markus Myron berättade om den senaste rosa biljetten. Den går till norska topphästen B.B.S.Sugarlight.

– Tränare Fredrik Solberg har ju siktat på Elitloppet under en längre tid och nu kändes det rätt att bjuda in B.B.S.Sugarlight. Hästen är startsnabb och trivs över kort distans och passar därmed bra i Elitloppet, sade Markus Myron, till ATG live, när han avslöjade om den senaste rosa biljetten. 
 
Fredrik Solberg fick under förmiddagen det glädjande beskedet över telefon. 
 
– Myron ringde mig och det känns fantastiskt att ha fått inbjudan. Jag har haft förhopningen men jag har aldrig varit säker. Nu är jag jätteglad över att ha fått den bekräftad, säger Fredrik Solberg.
 
B.B.S.Sugarlight slutade fyra i Olympiatravet och i förra årets Elitlopp kom hästen trea i försöket och femma i finalen. Nu får norska stjärnhästen en ny chans.
 
– Jämfört med i fjol känns det bättre nu. Han har fått mer muskler och är smidigiare. Starten i Olympiatravet har han tagit väldigt bra. Nu har han fått vila upp sig och han är full av energi. Vi tränar på som vanligt och inför Elitloppet kommer vi bland annat att köra lite dressyrträning. Han är lätt att hålla i gång och behöver inte köra fort för att hålla i gång. I Ellitloppet är Peter Untersteiner förstahandsvalet som kusk, säger Fredrik Solberg, till Travronden.
 
Sjuåriga B.B.S.Sugarlight har hittills i karriären tjänat in 6.822.005 kronor.
 
 
Inbjudna till Elitloppet 2016
Häst - Tränare - Land
Timoko - Richard Westerink - Frankrike
Your Highness - Fabrice Souloy - Sverige
Un Mec d'Heripre - Fabrice Souloy - Frankrike
Oasis Bi - Stefan P Pettersson - Sverige
Propulsion - Daniel Redén - Sverige
Resolve - Åke Svanstedt - USA
Voltigeur de Myrt - Roberto Donati - Frankrike
Nuncio - Stefan Melander - Sverige
B.B.S.Sugarlight – Fredrik Solberg – Norge
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.