Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.B.S.Sugarlight föll i årsdebuten

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
B.B.S.Sugarlight blev tvåa i årsdebuten. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Fjolårets Olympiatravsvinnare B.B.S.Sugarlight gjorde årsdebut på Bjerke under onsdagskvällen och för Johan Untersteiner slutade hästen "bara" tvåa som stor favorit.

Publicerad:

Johan Untersteiner gästade Bjerke för att köra Fredrik Solbergs stjärna B.B.S.Sugarlight och från spår sex bakom bilen tog ekipaget en relativt lugn start och var med som sexa. Efter första sväng satt man i andra utvändigt medan Sejr Gammelsbaek i tät öppnade första 500 efter 1.12,4. Med 1.200 meter kvar till mål avancerade Johan Untersteiner och samtidigt som ledaren varvade på 1.16,5 så landade fjolårets Olympiatravsvinnare i dödens.

Ett slutvarv på 1.12,5 från B.B.S.Sugarlight räckte inte för att plocka ner Sejr Gammelsbaek och Fredrik Solbergs stjärna fick nöja sig med en andraplats i årsdebuten.

– Det här var det minst viktiga loppet i år. Det viktigaste var att hästen fungerade. Jag tyckte han var spänstig och fin, men han var lite seg. Detta loppet gjorde nog gott. Nästa uppgift blir 9 april på Axevalla, sa Fredrik Solberg till tgn.no.

Segertiden för Sejr Gammelsbaek blev 1.14,4a/2.100 meter och B.B.S.Sugarlight noterades för 1.14,6 som tvåa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.