Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bejublad hemmaseger

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Bergsåkerhästen Geisha Sund svarade för en svettig insats. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Med lopp i kroppen var Fredrik Persson-tränade Folli segermogen. Sexåringen har blott gjort elva starter i karriären, men redan hunnit med två rikstotovinster och båda har kommit i Kalmar.

Publicerad:

Folli hade framspår bakom bilen för första gången och visade prov på startsnabbet. Fredrik Perssons häst öppnade snabba 1.09 för ledningen, men sedan fick sexåringen dämpa tempot och svarade attacker utan bekymmer.
- Jag fick köra på honom och blev lite överraskad att hästen spetsade. Han gjorde det bra, sade körande Johnny Takter.

Barfotadansande Naglo' del Nord satt i femte ytter och gynnades av rejäl körning i täten. Åttaåringen fick draghjälp genom slutsvängen och avgjorde i ett nafs.
- Det blev kört precis som jag hoppats på. Högt tempo och rätt ryggar att gå med i, det kunde inte ha blivit bättre. Över upploppet lämnade hästen dem ganska enkelt och det var en härlig känsla, sade Veijo Heiskanen.

Favoriten Flex Lane kördes till ledningen, men litet oväntat släppte han till Staro Hollywood. Luckan kom sedan på beställning och fyraåringen avgjorde i snygg stil.
- Han var lite loj och vi fick jobba för att komma till ledningen. Jag fick feelingen att det skulle bli tufft att svara ledningen och vi hade tur som fick luckan, sade Erik Adielsson.

Toppinsats av Djali Boko

I bronsdivisionen svarade Djali Boko för en svettig insats. Hästen kunde inte vara med och köra om ledningen från innerspår bakom bilen, men Per Nordström hittade ut i andraspår och körde resolut till spets. Trots 1.13,5 första varvet hade femåringen kraft och mod att svara attacker.
- Det är ingen lätt herre, men kapaciteten finns där. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre med lopp i kroppen, sade Jägersrotränaren.

Tomas Dalborg skrällde med Mikael Wallberg-tränade Siri Lock i ett stolopp. Hästen satt direkt i ledningen och ingen nådde femåringen.
- Underbart. Jag tyckte de värsta hoten stod på tillägg, så jag höll uppe tempot och lade allt på ett kort, sade Dalborg.

I ett annat stolopp var Geisha Sund smått överlägsen trots blytung resa.
- Jag tyckte att jag hade bästa hästen och hon var jättebra, sade Torbjörn Jansson om den Robert Bergh-tränade femåringen.

Resultat - V75

Rätt rad: 8-2-5-1-7-5-1
Sju rätt: 32.660 kronor
Sex rätt: 98 kronor
Fem rätt: jackpot

Omsättning: 92.618.175 kronor
Antal system: 1.275.434 stycken

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.