Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh bröt mot barfotaförbudet

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Robert Bergh dömdes till totalt 10.000 kronor i böter under Axevallas lunchtävlingar. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Det tog bara fem lopp in på barfotaförbudet innan Robert Bergh blev anmäld till Svensk Travsport av Axevallas måldomarnämnd för att ha brutit mot de nya reglerna och så skedde det ytterligare en gång under tävlingsdagen.

Publicerad:

Det var efter segrarna med Why Not Sensation och Stoneface på Axevallas lunchtävlingar som Robert Bergh dömdes till 5.000 kronor i böter per lopp för att ha brutit mot barfotaförbudet.

– När kontrollanten kollade framhovarna så var hela de bärande väggarna på Why Not Sensation helt rena, medan på Stoneface var det bitar som saknades. Så vi gjorde som vi har blivit tillsagda och rapporterade det till Svensk Travsport. Jag tycker ändå att det är viktigt att säga att det inte var någon blödning eller annat på någon av hovarna, berättar Jonny Staf, måldomare på Axevalla.

Han hade själv inte pratat med Robert Bergh efter dagens händelse.

– Jag sökte Robert utan att få något svar, men han pratade med ekipagekontrollanten. Som jag förstod det på honom så hade Robert Bergh förståelse för vårt agerande, men att det var reglerna han tycker var fel. Det kändes onödigt att det skulle hända redan första dagen, men det hade väl kommit ändå någon gång under vintern och det kan vara bra att få ett prejudikat, fortsätter Jonny.

Svensk Travsport domarnas Staffan Falk förklarar vad som kommer att hända i morgon när de får fallet på sitt bord.

– Det skrivs 5.000 kronor i böter på resultatlistan, men vi kommer att samla in alla fakta och hålla förhör med berörda parter under morgondagen innan bestraffningen fastställs. Ekipagekontrollanten har tagit foton på hoven som kommer att skickas till oss för att hjälpa oss att bedöma fallet. Just nu vet jag inte hur de sett ut, om det bara är någon del av hoven som inte varit täckt eller om det finns några andra förmildrande omständigheter, så jag kan inte säga något om det specifika fallet, säger Staffan Falk.

Robert Bergh var inte sugen att kommentera det inträffade när Travronden får tag på honom på väg hem från Axevalla.

– Jag gissar att det gäller böterna. Gör dig själv en tjänst och lägg på luren. Du kan skriva vad du vill, då du bara ringer när det gäller negativa saker, säger Robert Bergh innan han lägger på luren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.