Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh tappar stjärntravare

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Creatine lämnar Robert Bergh för Jimmy Takter. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Creatine byter tränare. Efter fyra starter med en tredjeplats som bäst lämnar Creatine Robert Berghs stall. Fortsättningsvis ska den femårige amerikanen tränas av Jimmy Takter.

Publicerad:

– Jag fick förfrågan från Diamond Creek Farms ägare Adam Bowden om jag ville ta över Creatine. Sedan tidigare tränar jag fyra hästar för Bowdens räkning och det var inte svårt att tacka ja när frågan ställdes, säger Jimmy Takter.

Nästa vecka flyger Jimmy Takter över till Sverige för att känna på Creatine.

– Tanken är att Creatine ska stanna kvar och tävla i Europa. Creatine är en häst med stor kapacitet och jag trodde att han skulle hävda sig väldigt bra när han kom till Europa, fortsätter Takter.

Creatine tränades i USA av Bob Stewart och för honom vann Andover Hall-sonen bland annat Kentucky Futurity, tog rekordet 1.09,1 och tjänade över tio miljoner kronor. På den amerikanska meritlistan kan också vinsterna i Allerage Farm Stake, American-National, Bluegrass Stake, Carl Erskine, Hambletonian-försök och Walnut Hall Cup nämnas.

I början av året gick Creatine i träning hos Robert Bergh, men nu väljer ägaren Adam Bowden att byta regi.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.