Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle glänste

Foto: GERARD FORNI
Bold Eagle övertygade stort vid dagens seger. Foto: GERARD FORNI

Efter dagens uppgörelse i Prix de Belgique är det ingen tvekan om vem som kommer att bli stor favorit när Prix d’Amérique avgörs om två veckor. Bold Eagle var helt överlägsen när han svepte fältet på ett par steg och vann mycket komfortabelt.

Publicerad:

Det var första gången i karriären som Bold Eagle (e. Ready Cash) skulle möta den äldre eliten, men det var inget som bekom honom. Franck Nivard hittade tredje utvändigt och kunde sitta där tills sista sväng då han följde med i Support Justice rygg och när Nivard drog i högertömmen så växlade han ner hela fältet och vann på 1.13,6/2.850 meter.

Tvåa blev Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil) som tidigt kördes till ledningen och fick köra i underkant 1.15 de första 1.850 meterna.  Det var fem svensktränade matcher med i loppet och klart bäst gick det för Stefan P Petterssons Oasis Bi (e. Toss Out). Björn Goop körde till ledningen och släppte sedan till Voltigeur de Myrt och kunde sedan hänga med till en tredjeplats som var värd 16.800 euro.

Increased Workload (e. Scarlet Knight) blev näst bäst av svenskarna som nia i mål, medan El Mago Pellini (e. Chocolatier) och Kadett C.D. (e. Scarlet Knight) båda galopperade över upploppet.

Mosaique Face (e. Classic Photo) och Up And Quick (e. Buvetier d’Aunou) hade på förhand en iskall uppgift med 25 meters tillägg. Ingen av dem såg dock speciellt morsk ut i mål när de slutade i bland de sista i mål och de måste vara klart förbättrade om två veckor om de ska kunna utmana Bold Eagle.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.