Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle mot start - se hans snabbjobb

Foto: MIA TÖRNBERG
Prix d'Amérique-vinnaren Bold Eagle ska göra comeback den 11 juli. Foto: MIA TÖRNBERG

Årets Prix d'Amérique-vinnare Bold Eagle har inte startat sedan han slutade tvåa i Prix de Paris den 28 februari. I onsdags gick hästen ett snabbjobb i Caen och om drygt en vecka ska den femårige hingsten göra comeback på tävlingsbanan.

Publicerad:

Bold Eagle (e. Ready Cash – Reethi Rah Jet) var i onsdags i Caen där han sprang ett snabbjobb (se filmen nedan). Hästens tränare Sébastien Guarato satt själv i sulkyn och var nöjd med hästens träning.

– Bold Eagle fick gå två heat med en snabbare avslutning i båda heaten. Hans förberedelser har varit mycket bra och även om han inte kommer vara hundraprocentig i comebacken kommer han vara konkurrenskraftig, sade Sébastien Guarato till den franska tidningen Paris Turf.

Bold Eagles comeback sker på Vincennes den 11 juni i Prix Louis Jariel (€120.000). Det är ett femåringslopp som körs över 2.175 meter. Förutom Bold Eagle finns bland annat Harper Hanovers-vinnaren Bird Parker med i loppet. Det gör även Elitloppsfinalisten Billie de Montfort och Sweden Cup-finalsiten Brillantissime. Den definitiva startlistan blir klar nästa vecka.

För Bold Eagles del väntar sedan Prix Rene Balliere på Vincennes den 26 juni, därefter Prix des Sables-d'Olonne i Les Sables d'Olonne den 21 juli, Prix Jockey på Vincennes den 22 augusti innan Criterium des 5 Ans (Femåringskriteriet) på Vincennes den 3 september väntar.

<iframe allowfullscreen="" src="https://www.youtube.com/embed/Wh7BAdbksUE" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.