Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle överlägsen igen

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
(arkivbild) Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Prix d'Amérique-vinnaren Bold Eagle visade upp sig på Les Sables-d´Olonne under torsdagskvällen – och som han gjorde det. På nytt världsrekord dessutom!

Publicerad:

Kretsen kring världsstjärnan Bold Eagle belönades med 22.500 euro efter att Ready Cash-avkomman återigen lämnat motståndet chanslöst bakom sig. Den här gången var det i Prix Des Sables-d´Olonne. 

Eric Raffin, som ersatte avstängde Franck Nivard i sulkyn, kom iväg bra från start bakom Bold Eagle, som startade från 25 meters tillägg. Ekipaget avancerade fram i andraspår för att till slut landa i rygg på den ledande Alderman
Bold Eagle fick vila i rygg på ledaren fram till ingången av slutsvängen. Då drog Eric Raffin i högertömmen och skickade iväg flygmaskinen som lämnade övriga bakom sig på ett par steg. Ekipaget hann knappt in på upploppet innan Raffin började mana på publiken med högerarmen. Det smått magiska intrycket som femåringen gav över mål möttes med välförtjäna applåder och Bold Eagles 25:e seger var ett fakutm. 
Segertiden skrevs till 1.11,3/2.800 meter, vilket är nytt världsrekord för femåriga och äldre hingstar/valacker över distansen. Tvåa kom Akim Du Cap Vert med Franck Anne i sulkyn. Robert Bergh-tränade Kadett C.D. diskvalificerades efter galopp.  
Bold Eagles uppvisning kan du se här.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.