Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle var sjuk

Foto: JEANNIE KARLSSON
Bold Eagle var sjuk när han klappade igenom i loppet på Vincennes i fredags. Foto: JEANNIE KARLSSON

I fredags klappade den franske unghäststjärnan Bold Eagle igenom helt i ett lopp på Vincennes. Nu har förklaringen kommit och det dröjer några månader innan det blir start igen.

Publicerad:

Fyraårige Bold Eagle hade tolv raka segrar innan förlusten på Vincennes i fredags. Bland annat vann han Criterium des 3 Ans förra året och Prix de Selection tidigare i år.
I fredagens lopp var Bold Eagle slagen redan 500 meter före mål och skrittade i mål långt efter vinnaren.
– Han hostade flera gånger nästa dag och hade någon slags infektion, säger Bold Eagles tränare Sebastien Guarato till Paris-Turf.
Det blir därför ingen start i Criterium des 4 Ans den 2 maj för Bold Eagle.
– Han kommer inte ut igen förrän i slutet av augusti där höstens stora mål är Europaderbyt, säger Guarato till Paris-Turf.
Uttagningsloppen till Europaderbyt körs på Vincennes den 29 september och på Solvalla den 7 oktober. Finalen i Europaderbyt går i år i Wolvega i Holland den 18 oktober.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.