Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carl-Otto satsar franskt

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Carl-Otto Göransson skickade i dag iväg sin sprinter Paramount mot Frankrike. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Halmstadtränaren Carl-Otto Göransson har precis i dagarna skickat ner sin italienske sprinter Paramount till Lutfi Kolgjinis filial i Frankrike.

Publicerad:

Carl-Otto tycker att numera sexårige Paramount (e. Angus Hall) får slita hårt för småpengar just nu hemma i Sverige. Han tror att det finns bättre förtjänstmöjligheter för honom i Frankrike.
– Paramount åker till Frankrike i dag och första loppet för hans del blir den 13 september, då han ska ut över lång distans. Meningen är att hästen ska få göra några lopp där nere under höstkanten innan vintermeetinget tar sin början.
Det kan kanske tyckas lite märkligt att Paramount, som gjort allra bäst ifrån sig över kort distans, nu ska ut över långt.
– Det blir annat där nere på de större banorna. Jag tror faktiskt att många hästar räknar varven. Jag hade exempelvis Jewish Banker i träning och den hästen var inte känd som någon långskubbare. Det slutade med att han vann flera lopp över längre distanser i Frankrike och tjänade nästan 600.000 kronor där under ett halvår, berättar Carl-Otto.
Paramount har så här långt tagit elva segrar och tjänat 873.064 kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.