Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Gamble hade uppvisning

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Cash Gamble och Per Lennartsson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Årets utveckling har varit enorm. Cash Gamble är på väg till Derbyt med expressfart.

Publicerad:

Per Lennartsson och hans Ready Cash-avkomma hade stor uppvisning i gårdagens högklassiga fyraåringslopp på Solvalla. Cash Gamble hamnade tidigt som första häst i andraspår, men kördes resolut framåt och övertog ledningen 1.600 meter från mål. 1.08,9 kostade första 500 meterna, men upp till varvning kunde Eskilstunahästen dämpa till 1.13,1. 
Över upploppet stack Gash Gamble retfullt enkelt undan ett gäng namnkunniga konkurrenter via 1.11,8 sista varvet. Segertiden blev 1.12,7a/2.140 meter och förstapriset 100.000 kronor.
I ett uttagningslopp till Breeders Course för treåriga hästar var Pacific Broline (e. Celebrity Secret) bäst på nytt. Björn Goops häst gjorde ännu en gång grovjobbet i spåren, men avgjorde ändå med säker marginal på 1.12,5a i sprinterdebuten. 
I ett fyraåringslopp för ston fortsatte Timo Nurmos Backorder (e. Chocolatier) att övertyga. Sjätte raka segern kom nu efter att Jorma Kontio kört henne till ledningen i utgången av första kurvan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.