Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Charlotte Andersson

Foto: null
Charlotte Andersson.

Charlotte Andersson, 25 år, som nyligen tagit över skötarrollen av trefaldiga världsrekordhavaren Delicious U.S. åt mammalediga Karolina Persson.

Publicerad:

Hur är det egentligen?
– Jag tänker inte så mycket på att det är just Delicious U.S, men det är en snäll och gullig häst som är "rätt" snabb i benen... Jag har inte jobbat i stallet så länge så vi befinner oss fortfarande i lära känna-fasen. Delicious jobbar på, men jag vet inte hur matchningsplanen ser ut framöver.
Du har tidigare jobbat hos Robert Bergh och vi känner dig som skötare till topphästar som Nahar, Kadett C.D. och Timbal. Varför valde du att byta arbetsgivare?
– Jag hade varit 5,5 år hos Bergh och trivdes, men jag är från Norrland och tyckte det var lite för långt till Göteborg. Jag bor i Enköping och gjorde min första jobbdag hos Daniel den 4 januari. Det är klart jag saknar mina gamla passhästar, men nu har jag sju nya ansikten att lära känna; Delicious U.S, Romeus, Cobourg Hanover, Whitehouse Express, Delicious sällskapshäst Miss Sue V. samt två nya jänkare som anlände i december. Att vara hästskötare är i stort sett detsamma i vilket stall du än kommer till och det känns bra här så här långt. Det ska bli spännande att följa Delicious framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.