Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Comeback efter lång vila

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Pink Elephant gör comeback ikväll i Eskilstuna. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Pasi Aikio åker från Ekerö till Eskilstuna ikväll med tre hästar. En spännande comeback och två lovande treåringar finns med i transporten.

Publicerad:

Först ut att Pink Elephant (V64-1), som bara har startat sporadiskt under de senaste åren. Senast åttaåringen syntes till på tävlingsbanan var på juldagen, då han gjorde comeback efter tio månaders frånvaro också. Den gången slutade han oplacerad och nu är det dags för en ny comeback.

– Vi ligger väldigt lågt med honom. Han ska startas igång och det har varit mycket strul med honom. Det blir inga ändringar vad jag vet, berättar Pasi Aikio.

Större förhoppningar har han på treårige Maharajah-hingsten Undies (V64-4). Han har visat lovande takter i sina två första starter, men senast tappade han mycket från start. Då handlade det om voltstart, nu är det bilstart för första gången.

– Det var inte hans normala beteende senast, utan han hade problem med munnen. Nu får vi se hur han fungerar bakom bilen, men jag tror inte att det ska vara något problem. Sedan om det blir en fälla eller inte, känslan är att han kan öppna hyggligt, men samtidigt tror jag inte Örjan riskerar att det ska brinna till i skallen på honom. Om det löser sig så tror jag att han ska vara med långt framme.

Utanför V64-kupongen startar likaledes treårige Whitesand (V3-2). Maharajah-sonen har inlett med ett femte- och ett tredjepris och jagar fortfarande sin första seger.

– Han jobbar på som vanligt. Det är en fin häst som ska kunna vara med långt framme och det trånga fjärdespåret ska gå bra, avslutar Pasi Aikio.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.