Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för första segern?

Foto: ALN
Lyckas Dagfinn Aarum spräcka segernollan hos Carbureightr? Foto: ALN

Nils Norelius är mest känd som tränare till Barkevious Mingo, men han har även Carbureightr på träningslistan. Är det dags för första segern för honom idag?

Publicerad:

Efter tolv starter i karriären är Carbureightr (V4-3) alltjämnt utan seger. Hästen har dock svarat för fina insatser den senaste tiden och trots bakspår idag kan det vara dags. Tränaren Nils Norelius uttalar sig om hästen.
- Jag har varit nöjd med honom på sistone, speciellt senast när han kämpade på fint från dödens. Hästen har ett fint steg och jag tror att det finns lite utveckling i honom framöver. Det känns verkligen som att han tagit ett par steg framåt i de två senaste starterna och han har tagit senaste loppet fint. Formen är klart bra på honom, så skulle det klaffa kan han vara med långt framme även om bakspår i Åmål inte är enkelt. 

 

Han hängde lite töm till slut i senaste starten, är det något som oroar?
- Det är något han brukar göra, men visst var det lite mer senast. Eftersom han känns fin är det inga fel på honom utan det är mest något han har för sig bara. Jag kommer att ändra lite på huvudlaget i värmningen för att få honom att räta upp sig, faller det väl ut kör vi så i loppet också. I övrigt är det inga ändringar, avslutar Nils Norelius. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.