Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dante efter fantomspurt

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Dante Boko och Lutfi Kolgjini. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Lutfi Kolgjini satte samtliga på plats bakom fantomspurtande Dante Boko.
– Jag tror inte det var sant själv, säger Jägersrotränaren.

Publicerad:

Det första Sweden Cup-försöket var rumphugget efter två strykningar och det såg länge ut att inte bli någon större spänning sedan Jos Verbeeck hittat till täten med Philippe Allaires franske favorit Brilliantissime och efter en 1.09,9-öppning fick Jos dämpa till 1.12,8 upp till varvning. Det drog ihop sig till en vrålspeeduppgörelse, men Brilliantissime bröt ut på upploppet och utmanades på båda sidorna. Från tredje inner kom Dante Boko (e. Going Kronos) och Lutfi Kolgjini som skjutna ur en kanon och fångade in Brilliantissime i sista steget. Gigant Slugger satt i vinnarhålet och fick halvfritt när ledaren bröt ut. Ålborghästen hade krafter kvar och var inte långt efter som trea.   
– Hästen hängde i grejerna och var småseg hela vägen. Men när jag vred ut hände det grejer och jag trodde inte det var sant själv. Vi körde honom med öppet huvudlag och känske blir det helstängt i finalen, sade Lutfi Kolgjini.
Segertiden blev 1.11,8a/1.609 meter och förstapriset 100.000 kronor.    

 
 
 
 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.