Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious U.S. har kommit hem

Foto: MARIA HOLMÉN
Delicious U.S. har fått komma hem igen. Foto: MARIA HOLMÉN

Igår kom beskedet att Delicious U.S. är skadad och missar årets Elitlopp. Hon fick under fredagen uppsöka veterinärklinik där hon sövdes ner för ett ingrepp i vänster framknä. Under söndagen har stoet fått komma hem.

Publicerad:

På Stall Zets hemsida berättar Daniel Redén idag att Delicious U.S. har fått komma hem efter ingreppet i vänster framknä på veterinärkliniken fredag-lördag.
Daniel Redén berättar att det som hänt Delicious U.S. är en svårlöst gåta både för kretsen kring hästen och för veterinärerna som undersökt henne och man vet inte hur och varför skadan uppkommit.
På stallzet.se berättar Daniel Redén:
– Delicious U.S. är halt- (i skritt) och feberfri efter ingreppet och verkar må väldigt bra, men fortfarande vet vi mycket lite om vad som kommer att hända med henne framöver. De närmaste dagarna är viktiga och vi ser gärna att febern håller sig undan och att andra komplikationer inte uppkommer. Vi håller våra tummar att hon klarar sig ur det här på bästa sätt och jag vill åter betona att hennes framtida tävlingskarriär är oviss. Jag vet inget om den i dagsläget och om en vecka eller mer kan vi kanske få en aning om hur hon tagit sig igenom detta äventyr.
- Hon verkar vara nöjd över att ha kommit hem, men sur över att behöva stå i boxen. Det behöver hon göra ett bra tag framöver och vi ger henne antibiotika mot en eventuell infektion. Jag kommer att ta ut henne ur boxen och låta henne beta lite gräs i eftermiddag, för det är hon värd och jag tror hon längtar efter det, säger Daniel Redén på stallzet.se.
Läs mer:
Delicious U.S. skadad - misser Elitloppet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.