Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious U.S. skadad - missar Elitloppet

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Delicious U.S. fick under fredagen uppsöka veterinär på grund av ett svullet framknä och kommer inte kunna vara med i Elitloppet om några veckor.

Publicerad:

På Stall Zets hemsida berättas att Delicious U.S. var halt och fått någon slags trauma på utsidan av vänster framknä. Därför fick hon uppsöka veterinär under gårdagen och för hästens tränare Daniel Redén har det varit ett känslomässigt jobbigt dygn.
På stallzet.se berättar Daniel Redén följande:
– Det var en hemsk dag igår. Runt lunchtid lämnade vi gården för att åka till en klinik och där konstaterades att Delicious av någon oförklarlig anledning fått ett trauma i vänster framknä. Allt var väldigt diffust och leden var svullen, benet vätskefyllt och hon visade tecken på lymfangit, utan att någon anledning till varför hittades. Allt är märkligt. Charlotte, som sköter hästen, pysslade om Delicious som vanligt på kvällen och på morgonen dagen efter var hästen svullen i benet. Yttre våld av någon form hade gjort ledkapseln förtjockad, vilket visade sig genom ultraljudsundersökningen igår. Delicious sövdes ned sent på fredagskvällen och man har spolat rent i lederna i vänster framknä. I nuläget vill jag bara att hon ska känna att hon kan komma tillbaka till ett normalt liv och må bra. Jag kan inte svara på hur en eventuell tävlingskarriär ser ut, för det vet vi inte och det känns förstås tråkigt att Delicious inte kan vara med och visa upp sig för publiken på Solvalla, i Elitloppet.
– Samtidigt är jag nöjd bara hon kommer ur den här händelsen helskinnad. Som bekant har hon tidigare sjukdomshistorik med magproblem och sådana här dagar kan ju lätt rubba hennes kropps system. Idag, lördag, har jag på morgonen besökt Delicious på kliniken och jag blev glad av att se henne igen. Hon hade ätit mat, utfört sina behov som vanligt och jag lämnade foder hon är van att äta på kliniken. Jag vet inget mer än detta idag och nu önskar jag en lugn dag efter ett helvetiskt dygn. Jag var riktigt deppad och ledsen igår och trodde för ett ögonblick att vi hade förlorat en kär vän och fantastisk individ, berättar Daniel Redén på stallzet.se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.