Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Den mest kapabla häst jag tränat"

Foto: Stalltz.se
Filuren jagar karriärens andra seger idag på lunchtravet. Foto: Stalltz.se

Dagens lunchtävlingar är flyttade från Hagmyren till Bergsåker. Mats Remneby åker upp med kapable Filuren.

Publicerad:

Filuren (V4-2) är en häst som tränaren Mats Remneby håller väldigt högt. Idag på lunchen har han hittat en passande uppgift åt sin häst.

- Jag tänkte nästan stryka när tävlingarna flyttades till Bergsåker, men hästen har en väldigt passande uppgift idag så vi kör. Han har väldigt dåliga hovar och senast blev hästen hovöm och galopperade. Det blir mest troligt aluminiumsulor runt om idag, jag får se om det blir barfota bak eventuellt. Näst senast på Gävle tappade han uppåt 70 meter på en galopp 700 meter från mål och var sist in på upploppet. Hästen avslutade våldsamt snabbt till tredjeplatsen. Filuren är den mest kapabla häst som jag har tränat och han möter enklare motstånd än vad han brukar göra så det är klart att jag tror på bra segerchans bara hästen sköter sig. Han tävlar väldigt mycket mot sig själv som det känns, säger Mats Remneby.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.