Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyseger för Gråberg

Foto: null
Per-Anders Gråberg.

Per-Anders Gråberg gjorde resan till Polen och huvudstaden Warszawa för att rida favoriten Va Bank i Derbyt i söndags eftermiddags. Det blev full pott.

Publicerad:

Sveriges jockeychampion Gråberg placerade den treårige Archipenko-hingsten Va Bank mitt i fältet direkt, vred på ungefär 500 meter från mål – och seglade sedan bara ifrån sina fjorton konkurrenter med åtta-tio längder över upploppet. Det här var Va Banks sjätte seger i sjätte försöket.

- Det var en riktigt trevlig häst att rida – okomplicerad och kapabel till ett svenskt formtal i trakterna av 85. På förhand var det tal om att Va Bank kanske hade distansproblem, men så var helt uppenbart inte fallet, säger Per-Anders Gråberg

Det här var PA:s fjärde Derbyseger i karriären.

- Japp. Jag har vunnit det svenska, danska och norska tidigare så det här var ruskigt roligt, avslutade Per-Anders Gråberg.

För segern i det polska galoppderbyt belönades ägarna av Va Bank med ungefär 25.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.