Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det blir väl en 1.10-tid då”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Sauveur vid den överlägsna V75-segern senast på Mantorp. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Efter regn kom värme och solsken och gott om tid att göra i ordning banan till perfekt skick. Det är läge för att det blir ruskigt snabba banförhållanden på Solvalla ikväll. Och det ser Åke Lindblom fram emot gällande stallets stjärna Sauveur.

Publicerad:

- Han gick ju en 1.11-tid i en V75-final i november. Kunde han göra det då under förhållandena då blir det väl en 1.10-tid ikväll om det är snabb sommarbana, skrattar Åke.

Lindblom gör det precis när han rätat på ryggen efter att innan avfärden till Solvalla från stallet i Arboga ha utrustat Sauveur med den fjärde av de skor han ska ha på sig ikväll; lätta aluminium runt om.

- Japp, han är precis nyskodd. Senast på Mantorp körde jag Sauveur utan skor bak, men ikväll får han liksom i årsdebuten gå skodd runt om. Anledningen är förstås att kvällens lopp är tänkt att bli en formvässande genomkörare inför Elitloppshelgen där han efter segern på Mantorp är inkvalad i bronsdivisionsfinalen, säger Åke.

I jobben rapporteras allt som det ska vara efter den imponerande V75-triumfen med den segervane Echo-sonen, och liksom senast börjar han från bakspår.

- På Mantorp kom vi ju fram nästan osannlikt bra och jag tar gärna samma scenario igen. Kemas Magic som vi möter är ju en bra häst, och den har vi rygg på i starten. Förhoppningsvis kommer Sauveur igenom till ett bra utvändigt läge och sedan tar vi det därifrån, säger Åke.

Han tänker dock inte ägna sig åt någon ”preparékörning” som V75-finalförberedelse.

- Nej, blir det för uppullat kör jag fram mot dödens. Det lär väl vara ledigt där eftersom jag gissar att de andra tycker att Sauveur är en bra rygg.

Sommarvärmen har kommit till Stockholm efter att nattens och morgonens regnväder dragit förbi och de yttre förhållandena ikväll kan förväntas bli perfekta med ett väl genomfuktat spänstigt underlag och varm syrerik luft. Solvallas bana har varit snabb länge, och det kan alltså gå ruskigt fort i loppen ikväll.

- Det är ju underbart om det blir sådana förhållanden, avslutar Åke Lindblom.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.