Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det har varit tungt"

Foto: JEANNIE KARLSSON
Kretsen kring Frozen vid en av fjolårets V75-segrar. Foto: JEANNIE KARLSSON

Peter Jensen hade ett kanonår ifjol, men i år har reklamhästarna stått skadade.
– Det har varit tungt, men vi kämpar på och jag är övertygad om att samtliga kommer tillbaka, säger Ålborgtränaren.

Publicerad:
Svenskfödde Frozen gjorde tolv starter under förra säsongen och vann sju, bland annat tre inom V75. 2015 började lovande med seger på Åby 1.12,7/2.160 meter i april, men sedan har det mesta strulat. 
– Vi tog sats mot Bjerke under Oslo Grand Prix-söndagen, men då slog han sig på ett framknä i sista jobbet och vi var tvungna att stryka. Därefter behandlade vi honom och siktade på ett långlopp på Åby förra veckan, men då hade han dragit på sig en infektion i samma skadade framknä. Nu får vi låta honom ta sin tid för att bli kvitt sina bekymmer och även om jag inte kan säga när och var han kommer ut och tävlar härnäst är jag ändå vid gott mod. Som tränare är det givetvis tungt att en av stallets reklamhästar inte fungerat, särskilt med tanke på hur bra jag vet att han är, men han är ganska lugnt tagen och kommer komma tillbaka. Vi börjar med en veterinärundersökning om 14 dagar och om Jonas Tornell ger tummen upp kan vi förhoppningsvis börja ridträna honom hårdare igen, säger Jensen. 
Nougat Ås – Harper Hanovers-vinnaren från 2013 – har också haft jobbig säsong. Efter två fruktlösa starter i vintras och våras har sjuåringen tävlingspausat. 
– Det har varit lite fräschörbekymmer med det ena och det andra, men jag bad kollegan Flemming Jensen köra ett jobb med honom och efteråt var han övertygad om att hästen fortfarande hade på travbanan att göra. Nougat Ås betyder lite extra mycket för mig och är den hästen jag ser först i stallet om morgnarna. Med den inställningen som han har är jag övertygad att han kommer tillbaka, samtidigt är just inställningen som gör att han blir ofräsch. Han tar alltid i så mycket han kan i jobben och det är många gånger det som fäller honom, säger Peter och suckar.  
U.S.Male E.P. tog i sin tur sju segrar på åtta starter som treåring, men i år har han varit långtidsskadad. 
– Han drabbades av en blödning i en sena och det har tagit tid att få ordning på honom. Derbyt kommer alldeles för tidigt och jag kommer låta ge hästen all den tid han behöver. Det är en så pass bra häst att jag tror att han kommer ha fina säsonger även som äldre, säger Peter Jensen.
– Det har varit tungt, men vi kämpar på. När några hästar skadas måste jag utveckla mig själv som tränare och se till så det övriga stället levererar istället, säger han.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.