Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diadora B.R. med bäst spurtkrut

Foto: MARIA HOLMÉN
Thor Borg styrde in Diadora B.R. till seger i Jarlsberg Grand Prix stoavdelning. Foto: MARIA HOLMÉN

Under lördagen avgjordes Jarlsberg Grand Prix stoavdelning. Där hade Diadora B.R. bäst spurtkrut för Thor Borg.

Publicerad:

Åtta hästar kom till start i Jarlsberg Grand Prix stoavdelning där Supernova T.Y. tog hand om ledningen från innerspår för Tom-Erik Solberg. Supernova T.Y. blev väl pigg i spets och öppnade första 500 meterna på snabba 1.08,7.

Supernova T.Y. fortsatte i högt tempo och kom upp till varvning på 1.11,8. Den tuffa inledningen skulle ta ut sin rätt över upploppet då Thor Borg styrde ut Diadora B.R. till attack från andra ytter, som avgjorde säkert kort före mål.

Segertiden skrevs till 1.11,7a/1.609 meter och triumfen var värd 250.000 norska kronor. Kjetil Helgestad är det som tränar.
– Det låg lite i fatet att loppet skulle bli kört så här i mina drömmar. När det blev kört som det blev är det inte lätt för någon häst att stå emot Diadora B.R. och jag kände mig ganska säker redan runt sista sväng, sade en mycket belåten Thor Borg.

Ola Samuelsson-tränade Dreamgirl River och Björn Goop-tränade Caviar Sisu var också med i loppet. För Dreamgirl River blev det en femteplats värd 15.000 norska kronor, medan Caviar Sisu galopperade bort sig som slagen drygt 400 meter från mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.