Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunder och brak

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Topgear och Hans G Eriksson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Klass I-finalens näst minst spelade häst smällde till så det dånade. Topgear tog Rommetränaren Hans G Eriksson till sjunde himlen.

Publicerad:

Loppet blev väldigt dramatiskt. Favoriten Talassio och Örjan Kihlström galopperade kort innan startbilen lämnade fältet. Istället var det Target Kronos och Adrian Kolgjini som spetsade i en 1.11,2-öppning och ledaren fick snart Wasa Warrior utvändigt om sig. Upp till varvning dämpades farten till 1.13,4 och i utgången av upploppet hade den finske gästen Wasa Warrior kopplat grepp på ledaren, men från femte invändigt kom Topgear (e. Standpoint) och Say That Again (tredje ytter) farande längst ut i banan.
Wasa Warrior hade dock greppet, men tappade travet och galopperade kort innan mål. Istället var det Topgear som fullföljde starkast bakom och kom hem på 1.12,5a/2.140 meter. Tvåa från fjärde invändigt följde Bottnas Commandeur och trea från andra ytter var Super Photo Bood.
Förstapriset var 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.