Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elin ändrar på balansen

Foto: HANOLD/ALN
Resplendent Caviar jagar sin första seger sedan 30 januari 2014 när han startar i V4-3 på Solänget idag. Foto: HANOLD/ALN

Dagens V4-omgång körs på Solänget dit Elin Gustavsson åker med Resplendent Caviar som hon ska ändra balansen på till dagens lopp.

Publicerad:

Resplendent Caviar (V4-3) har slutat tvåa, fyra och trea i sina tre senaste lopp.
– Hästen har svarat för rejäla lopp på sistone. Han har känts bra mellan starterna också och jag är nöjd med hästens form, säger Elin Gustavsson.
Senast tävlade Resplendent Caviar barfota runt om, men det ska Elin ändra på till dagens lopp.
– Ove A Lindqvist som körde tyckte att hästen kändes lite osäkrare barfota än med skor så idag får Resplendent Caviar återgå till aluminiumskor som han haft tidigare.
Att det blev bakspår behöver heller inte vara fel enligt Elin.
– Hästen kan vara lite besvärlig i voltstart så från bakspår är det nog ingen fara att han ska göra bort sig även om han egentligen ska klara framspår också. På sistone har Resplendent Caviar tävlat med helstängt huvudlag och om Ove A Lindqvist inte vill något annat blir det så igen. Annars lär hästen få tävla med norskt huvudlag som han haft tidigare.
Hur ser du på uppgiften?
– Nikita Broline, som var värst emot på förhand, har blivit struken. Visst är det några bra till med i loppet, men min häst ska kunna vara med bland de tre i alla fall, säger Elin Gustavsson.
 

FAKTA

Solänget

Solängets Travbana
894 35 Själevad
Tel: 0660-37 65 05
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 193 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.