Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En riktig domartabbe"

Foto: Charlotte Hägg
Fuxen I Saw You blev felaktigt oplacerad i lördagens gulddivsion. Foto: Charlotte Hägg

Måldomaren i Gävle i lördags gjorde ett misstag och en häst i gulddivisionen kommer att kompenseras.

Publicerad:

Det var i gulddivisionen (V75-3) Åke Lindbloms duo I Saw You och Macho Gossip inkom som sexa och först utanför pengarna. Åke Lindblom körde själv I Saw You och Kaj Widell skötte tömföringen bakom Macho Gossip.

När måldomaren fastställde resultatlistan var Macho Gossip sexa och I Saw You oplacerad.
- Ett solklart misstag från oss och en riktig domartabbe. Sådant ska inte få hända, helt enkelt. Jag vet inte varför det skrevs fel ordningsföljd på listan, men oavsett orsaken borde felet upptäckts vid måldomarens slutkontroll av resultatlistan. Det finns ingen ursäkt för detta, och vi kommer givetvis skärpa kontrollen på Gävletravet för att detta aldrig ska hända igen, säger Jan Törnqvist, som var riksdomare i lördags och därmed ingick i måldomarnämnden.

Enligt Tävlingsreglementet 4 § kan inte en ordningsföljd ändras när väl måldomaren fastställt den. I Saw Yous ägare kommer att kompenseras med 8.000 kronor, vilket motsvarar sjättepriset i lördagens gulddivision. Däremot kommer hans resultatrad inte att ändras. Macho Gossip får behålla såväl placering som prispengar.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.