Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enklare nu och barfota runt om

Foto: ALN
Edvin Ceka tror på bra chans med sin Star di Poggio ikväll. Foto: ALN

Edvin Ceka selar ut två hästar på Färjestadstravet ikväll. Mest tror han på Star di Poggio i den inledande avdelningen.

Publicerad:

Star di Poggio (V64-1) var senast ute i en stentuff bronsdivision och hängde med fullt godkänt i en snabb avslutning. Ikväll möter hon enbart ston, men handikappas av ett tråkigt utgångsläge.

-Hon var ute i ett tufft lopp senast och backades ned i kön från spår längst ut bakom vingen. Hon har samma spår denna gång och är väldigt startsnabb vid laddning, men det är första gången Petter kör så jag vet inte hur han tänker. Det är positivt att hon enbart möter ston denna gång och även fast det är några bra ston med i loppet så ska det vara bra vinstchans. I normal omgivning räknas hon alltid med chans. Hästen håller bra form och kommer tävla barfota runt om. Jag är mycket optimistisk, säger Edvin Ceka.

Caddie Icon (V64-3) är Edvin Cekas andra häst under kvällen och han tog första segern i sin nya regi senast med tränaren själv i sulkyn.

-Han är väldigt stark och skulle kunna springa i 5 000 meter utan problem, men hästen är också väldigt osäker. Jag känner honom väl och vill köra honom själv då han fungerar bäst för mig. Utgångsläget är chansartat då det är många att runda. Formen är bra och felfri hoppas jag han ska kunna vara med bland de tre främsta, säger Edvin Ceka.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.