Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erikssons drömseger

Foto: HANOLD/ALN
Jubilaren Ulf Eriksson. Foto: HANOLD/ALN

Segergesten på mållinjen satt på sin plats. I eftermiddags klev Ulf Eriksson in i tusenklubben.

Publicerad:

50-årige Bollnästränaren och ”hyrkusken” jubilerade i eftermiddags i Gävle när han styrde in Robert Skoglunds kallblod B.W.Gullis till hennes första seger, men Ulf Erikssons tusende i karriären.

– Den första segern tog jag med Dacke Västerbo och den 500:e kom med Rulle Boy. Sista 100 segrarna har jag faktiskt börjat tänka på den här milstolpen och det är en dröm som går i uppfyllelse. Nu får vi väl ta sikte på Jorma Kontio även om han har ett litet försprång..., skojade Ulf Eriksson i vinnarcirkeln.

Ulf Eriksson är den 87:e i svensk travsports historia som når tusen kusksegrar. Den första segern tog han 30 juni 1986 i Bollnäs.

B.W.Gullis är helsyster till Kriterievinnaren B.W.Modde och loppet hon vann idag var det första loppet i Sverige för de treåriga kallbloden. Segertiden blev 1.32,7/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.