Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Familjelycka på Lunden

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Johan Untersteiner tog sin första Derbyseger. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Det blev familjelycka på Charlottenlund då Johan Untersteiner vann danskt Stoderby tillsammans med Peters Ultimate Wine, efter att pappa själv kört galopp med favoriten Whisper Line.

Publicerad:

Ultimate Wine (e. Chocolatier) kom till loppet med två raka segrar och hade fått innerspår bakom bilen efter att vunnit ett av försöken till Stoderbyt. Hon var klart snabbast bakom bilen och kunde ta hand om ledningen och fick efterhand dämpa och varvet gick inte på snabbare 1.16.

Det var därför upplagt för ett snabbt slutvarv och ingen kunde då utmana Ultimate Wine till slut och hon kunde vinna på 1.14,2a/2.000 meter. Förstapriset var 300.000 danska kronor och det var en ordentlig ökning av bankkontot för fyraåringen. Hon var loppets minst rutinerade häst och hade bara på sina sex starter innan tjänat 72.135 danska kronor.

– Min plan på förhand var att ta hand om ledningen och hon öppnade väldigt bra bakom bilen. Det gick lite fort första 500 meterna, men sedan fick vi dämpa och det var lugnt hela vägen. Det var min första Derbyseger och det kommer alltid väldigt högt på listan, sa Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Tvåa i loppet blev Verify Dust (e. Credit Winner) tillsammans med Jeppe Juel och trea blev Wendy P P (e. Great Challenger).

Peter Untersteiner hade ytterligare två hästar i loppet. Det slutade med galopp för både hans egna styrning Whisper Line (e. Great Challenger) och Wannabe (e. Up Front Larry) som kördes av lärlingen Frank Nilsson.

– Hon kändes inte riktigt bra i loppet och det var något som inte var bra. Hon klarade inte sedan första sväng. Det är mycket som ska klaffa i ett sådant här lopp och det var tur att vi hade tre hästar så att det kunde klaffa för en av dom, sa Peter Untersteiner om Whisper Line efter loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.