Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fartfest på Åby

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Tonicetobetrue är den tredje snabbaste vinnaren på svensk mark hittills i år. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Det blev en häftig körning på Åby igår då Flemming Jensen och Robert Bergh duellerade det första halvvarvet som avverkades på 1.05,8 och bäddade för en av de snabbaste vinnartiderna på svensk mark i år.

Publicerad:

Flemming Jensen försökte ta emot Robert Bergh med Star Life Waltz, men Digital Control lyckades efter nästan 500 meter pressa sig förbi. När Robert Bergh försökte lugna ner tempot tog Jeppe Juel sats från kön med favoriten Tonicetobetrue och kunde överta ledningen 850 meter kvar.

Över upploppet stack Tonicetobetrue undan och kunde vinna på 1.11,8a/1.640 meter, vilket är den tredje snabbaste vinnartiden på svensk mark i år. Bara Orakel Face och Patricia Hastrup har travat snabbare vid seger i år då båda har vunnit på 1.11,5a/1.640 meter.

De två startkombattanterna fullföljde bra i loppet. Star Life Waltz spurtade fint på open stretch till tredjeplatsen på 1.12,2 och Digital Control tappade lite över upploppet, men kom ändå i mål på 1.12,4, vilket för sägas vara bra med tanke på den öppningen.

Värt att notera från gårdagen annars var att Joakim Lövgrens fina danskfödda sto U.S.Dollars sprang nytt banrekord på Åby för äldre utländska ston. Efter att hästarna sprungit i ett led första varvet så körde Jägersrotränaren fram U.S.Dollars i dödens med varvet kvar och efter att övertagit ledningen på sista bortre långsidan blev seger överlägsen.

Segertiden skrevs till 1.14,2/2.160 meter, vilket var en tiondel snabbare än vad Veijo Heiskanens Upper M. travade vid seger 2010.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.