Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finsk sisu

Foto: MARIA HOLMÉN
Pekka Korpi tempobedömde rätt i Lady Snärts lopp. Foto: MARIA HOLMÉN

Twigs Voici och Pekka Korpi fixade den fjärde finska segern i Lady Snärts lopps historia.

Publicerad:

Stoeliten fick se en övertygande vinnare i Twigs Voici (e. Love You) på tiden 1.10,9a/1.609 meter. 
Pekka Korpi gasade direkt till täten och Korpi deklarerade tydligt att han inte ville släppa till någon. Favoriten D'One tog plats i dödspositionen mitt i första sväng och första 500 meterna avverkades på det blöta underlaget på 1.11,4. Korpi höll sedan ett jämnt tempo (1.11,2 upp till varvning) och i utgången av sista sväng lyckades Twigs Voici rycka åt sig ett par sköna längder som hon sedan höll enkelt in i mål.
Delicious U.S. avvaktade i fjärde utvändigt och kunde vila lite i rygg fram till upploppet. Hennes spurt var bra, men hon var aldrig segerfarlig som tvåa. D'One avlöstes i dödens inför slutvarvet och attackerade sedan på sista bortre långsidan. Det var dock inte det rätta trycket i henne och hon gick i mål som stum trea. 
Det här var Finlands fjärde seger i loppet sedan starten 1997. Exquisite Lady vann ju 2000, She Loves You F.I. segrade 2012 och förrförra året var det Beatasines tur.
Förstapriset var 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.