Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Nephenta Lux

Foto: HANOLD/ALN
Alessandro Gocciadoro körde Nephenta Lux till seger. Foto: HANOLD/ALN

Det är stortrav i Rom idag och i väntan på det italienska Derbyt kördes Gran Premio Gaetano Turilli för den äldre eliten och segern gick till Alessandro Gocciadoro efter en perfekt smygresa.

Publicerad:

Från sitt innerspår hamnade Alessandro Gocciadoro i rygg på ledande Moses Rob (e. Ganymede) med Nephenta Lux (e. Pine Chip). Där blev han sittande fram till upploppet då luckan uppenbarade sig och och då kunde hon växla ned Moses Rob, trots att Pietro Gubellini drev på ledaren ordentligt.

Den totala prissumman i loppet uppgick till 187.000 euro och det här var Nephenta Lux fjärde raka seger. Innan dess hade hon inte vunnit ett enda lopp under året. Segertiden skrevs till 1.12,1/2.100 meter efter att det var jämnt 1.12,5-tempo större delen av loppet.

Tredjeplatsen gick till Ribot Ek (e. Varenne) som var den som spurtade bäst från kön, han satt i fjärde utvändigt, och hann fram till tredjeplatsen.

Favoriten Orsia (e. Angus Hall) hamnade först utvändigt, innan hon blev avlöst, men var tidigt slagen. Ringostarr Treb (e. Classic Photo) och Tiger Wood As (e. Quick Wood) var mycket betrodda, men hamnade i sjätte och sjunde ytter och hade aldrig något med slutstriden att göra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.