Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fölade istället för att tävla

Foto: MARIA HOLMÉN
Mamma och föl. Hästarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: MARIA HOLMÉN

Stoet skulle tävla, men fölade istället. Nu väntar en rättprocess mot ansvarig proffstränare.

Publicerad:

Det är småländska tidningen Barometern som nyligen skrev om händelsen från våren 2011. Ett sto i träning på Kalmartravet skulle starta i ett lopp, men dagen innan fölade hästen oväntat. Hästägaren hade tydligen inte märkt något eftersom stoet hade en tendens att gå upp i vikt.
Det var dock inte ”fetma” som var orsaken utan det faktum att stoet fått dela hage med en hingst.
Den överraskande födseln innebar att hästägaren gick miste om vinstpengar eftersom det tagit tre år innan stoet kunnat tävla igen. Försäkringsbolaget har bidragit med en del, men nu har hästägaren inlett en rättsprocess mot travtränaren.
Tränaren krävs på drygt 230.000 kronor för förlorade vinstintäkter och andra merkostnader. Travtränaren ifrågasätter anledningen till hästens långa tävlingsuppehåll och påpekar att normal återhämtningstid efter fölning är 6-8 månader, inte flera år.
Målet tas snart upp i Kalmar tingsrätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.