Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Förvånad att hon inte är mer betrodd"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Joakim Elfving är optimistisk inför kvällen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Joakim Elfving skickar upp sin lärling Niclas Hammarström till Dannero för att köra Islamorada i V64-2. Stoet visade fin form senast och vi kollade därför läget med henne inför kvällens start.

Publicerad:

Islamorada (V64-2) spurtade mycket bra senast på Solvalla bakom Top Noch Lady Ås och visade att hon är på rätt väg efter strulig inledning på året. Stoet visade fint kunnande förra året och är inte speciellt mycket streckad i kväll. Hästens tränare Joakim Elfving luftar sina tankar om kvällens uppgift.
- Jorma Kontio var riktigt nöjd med henne senast och det var förstås även jag. Vi körde henne barfota runt om och med jänkarvagn till skillnad mot starterna innan, det gav helt klart önskvärd effekt. Det blir samma balans och utrustning ikväll och om jag ska vara ärlig är jag förvånad att hon inte är mer betrodd än vad hon är. Hästen är van att möta tuffare motstånd än det här och jag är optimist. 

 

Var tror du hon hamnar från spår långt ut på starbilsvingen? 
- Hon är snabb ut, men inte beroende av att springa i lednigen. Kusken får ladda en bit och söka position så får vi se var hon hamnar. Normalt är hon inte osäker av sig och ju lättare vi kört henne desto stabilare har hon blivit. Det ska bli spännade ikväll och det känns som att hela stallet är på väg uppåt för dagen, avslutar Joakim Elfving. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.