Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frank snabbast i världen

Foto: MIA TÖRNBERG
Southwind Frank heter den nye världsrekordhållaren för tvååriga hingstar. Foto: MIA TÖRNBERG

LEXINGTON. Världens snabbaste tvååring heter Southwind Frank (e. Muscle Hill). Peter Hauhgton-vinnaren krossade världsrekordet för tvååriga hingstar när han för Yannick Gingras vann på 1.09,8a/1.609 meter på The Red Mile.

Publicerad:

Åke Svanstedt och Johnny Takter kämpade om ledningen med Mavens Way och Lagerfeld och tempot var högt uppdrivet i en division av International Stallion Stake (53.200 dollar). Southwind Frank satt med som fjärdehäst på innerspår, men veks ut i sista kurvan och brisade förbi sina motståndare. Lagerfeld (e. Yankee Glide) höll strålande som tvåa för Johnny Takter, men var chanslös att stå emot Southwind Franks slutstöt.
Southwind Frank tog nionde segern i tionde starten, enda förlusten kom vid en galopp på upploppet.  Han kostade 100.000 dollar på Lexington Selected Yearling Sale ifjol.


Foto: 
MIA TÖRNBERG
Lennart Ågren äger Brooklyn Hill (e. Muscle Hill) som tidigare vunnit ett lopp på nio starter innan han nu tog andra segern. Mycket beror den klena statistiken att hästen vid fyra tillfällen fått ge sig mot Southwind Frank. Nu placerade David Miller den Jonas Czernyson-tränade hästen i front och han stred tappert för att landa på 1.10,3, vilket var under det tidigare världsrekordet för tvååriga hingstar.
– Jonas är nog sugen på Breeders Crown, men vi har fått rejält med stryk av Southwind Frank i tidigare möten och jag är inte helt säker på att vi går dit. Vi får fundera lite, men jag var jätteglad över hästen idag, han visade fin inställning, sade Lennart Ågren.


Staffan Lind har haft fina dagar i Lexington och tog en ny stakesseger med Hollywood Highway (e. Muscle Massive) som bjöds trivsam resa av Tim Tetrick. Han inledde i tredje invändigt, gled fram i ledarryggen halvvägs och speedade till snygg seger på 1.11,1.


Foto: 
MIA TÖRNBERG
Åke Svanstedt har ett jättelöfte i Dupree (e. Andover Hall) som ägs av Knutsson Trotting och Stall Courant. Tillsammans med Jimmy Takters Bar Hopping (e. Muscle Hill) bjöds det på en härlig batalj med flera positionsändringar. Över upploppet var Dupree ”bara bäst” och tog säkert ned Bar Hopping på 1.10,7. För Dupree var det andra raka stakesvinsten i Lexington. Han kostade 200.000 dollar på auktion och hans mor Hustle N Muscle (e. Muscles Yankee), 1.12,2/$33.226, har också lämnat Hot Shot Blue Chip (e. Revenue), 1.09,2/$1.203.004 och Munis Blue Chip (e. Credit Winner), 1.12,2/$471.127.
Femte divisionen gick till Milligan's School (e. Yankee Glide) och Andy Miller. När Miller kastade loss från tredje invändigt avslutade hästen strålande och hade avgjort i god tid före mål på 1.10,6.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.