Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franskt toppsto slutar

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
Vanika du Ruel har gjort sin sista start. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Franck Annes toppsto Vanika du Ruel har nämnts som en outsider i de stora skandinaviska loppen under sommaren, men efter gårdagens galopp i Prix de l'Atlantique är istället tävlingskarriären slut, rapporterar franska tidningen Paris Turf.

Publicerad:

I sista sväng av Prix de l'Atlantique såg fortfarande Vanika du Ruel (e. Jardy) stark ut utvändigt om Timoko, men som kom en ödestigen galopp precis i början av upploppet och efter loppet var toppstoet halt. Då tog kretsen kring hästen snabbt beslut om att det var karriärens sista start. Istället kommer hon att betäckas med just Timoko, skriver franska facktidningen Paris Turf.

Vanika du Ruel var kullens drottning som unghäst och bland segrarna finns otaliga storlopp hemma i Frankrike. De största segrarna kom i fyra grupp I-lopp, Criterium des Jeunes, Criterium des 3 ans, Prix Albert Viel och Prix de l’Etoile. Totalt sprang det sexåriga stoet in 1.053.860 euro och tog rekordet 1.10,6a/1.609 meter som trea bakom Univers de Pan och Pascia’ Lest i Grand Criterium Nice-Matin ifjol.

Vanika du Ruel har nämnts som aktuell för flera av de skandinaviska storloppen i år, men nu får vi tyvärr inte se henne i Elitloppet eller i något av de andra loppen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.