Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra kuskar i svår olycka

Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH
Elin Gustavsson var den som såg ut att bli värst drabbad i samband med den svåra olyckan på Bergsåkerstravet. Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH

Det kördes breddtrav på Bergsåker ikväll och tyvärr inträffade det en svår olycka i sjunde loppet.
Fyra kuskar åkte i backen i sista kurvan och trion Elin Gustavsson, Daniel Ulander och Hans Lindgren fick alla föras till sjukhuset.

Publicerad:

Det var i sista kurvan av sjunde loppet som olyckan var framme. Hans Lindgren satt bakom Golden League och ekipaget körde upp i framförvarande Cherie Sund (Markus Pihlström). Detta startade sedan en kedjereaktion. Förutom Hasse själv flög trion Daniel Ulander (hästen Dagg), Magnus Kårvall (May Lear) och Elin Gustavsson (Julia Hills) i backen. Det hela såg väldigt allvarligt ut och travbanan liknade nästan ett slagfält efteråt. Golden League blev liggande på banan medan de tre övriga hästarna skenade runt.

Hans Lindgren reste sig snabbt och även hästen Golden League kom upp på benen. Även Magnus Kårvall och Daniel Ulander tog sig upp för egen maskin. Däremot blev Elin Gustavsson kvar sittandes på banan och fick bäras bort på bår. Så småningom anlände ambulans till Bergsåkerstravet.
– Daniel Ulander fick en hjärnskakning medan Elin klagade över smärtor i nacken. För Hans del var det axeln som fick sig en rejäl smäll. Samtliga dessa tre fördes med ambulans till sjukhuset, berättade Lennart Carlsén på Bergsåkers sportavdelning.

Magnus Kårvall kände också av fallet, men valde ändå att köra redan i nionde loppet.
- Jag tappade luften och blev liggande ett tag där på banan. Det såg säkert hemskt ut och var det också. Verkligen tur att det hela verkar ha gått förhållandevis bra ändå, kommenterade Magnus.

Loppet ogiltighetsförklarades och alla spel återbetalades. Detta eftersom olyckan gjorde att ordningsföljden i mål ändrades.
- Jag var helt klar på segern när vi fick en häst på oss bakifrån. Först blev jag förbannad, men ganska snart kände jag att det viktigaste var att alla inblandade skulle klara sig så bra som möjligt. Därför tog jag ut Cherie Sund i banan för att inte ställa till ytterligare elände, berättade Markus Pihlström.

Se hur det hela såg ut i ett filmklipp från TV4 Sport:

https://twitter.com/TV4Sport/status/708043424012722177

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.