Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Går Silje att rubba?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Patsi ska försöka det "omöjliga" och slå Lannem SIlje på dagens lunch. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I lördags sprang Lannem Silje banrekord i Skellefteå och idag, redan tre dagar senare, startar hon som en av de största favoriterna i lunchtravets historia. Inte ens värsta motbudet verkar tro på någon chans att rubba drottningen.

Publicerad:

Öystein Tjomslands Patsi kommer från en mycket stark stokull där hon och landsmaninnan Brenne Rödi har dominerat stort mellan kullsystrarna i Sverige och Norge. Patsi har vunnit både både svenska Derbystoet och norska Oaks hittills i år, men idag ställs hon emot övermakten.

– Ja, det finns nog ingen sätt att slå Lannem Silje, hon är alldeles för bra, säger Jimmy Jonsson hos Öystein Tjomsland.

Patsi kommer med två raka tredjeplatser. Näst senast gjorde hon en stark insats i Helge Solos lopp efter en stor startgalopp, men var långt efter Lannem Silje i mål.

– Patsi har gått bra i de här starterna sedan hon kom till oss. Hon är bra redan nu, men är bara fyra och det finns utveckling kvar i henne. Det finns hovar att köra barfota runt om igen och hon ska vara med och slåss om andraplatsen, avslutar Jimmy Jonsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.