Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grym Nahar vann Guldbjörken

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Nahar vann Guldbjörken på Umåker under lördagen och ska starta i Olympiatravet nästa lördag. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Nahar kunde för andra året i rad vinna Guldbjörken (V75-3) på Umåker och idag svarade elvaåringen för en mycket vass prestation. I och med segern kvalificerade sig Nahar för Olympiatravets final nästa helg.

Publicerad:

Rocky Winner kördes till ledning av Erik Adielsson efter 350 meter. I det läget tog Ulf Eriksson upp Ed You och backade ned hästen i kön. Efter första sväng lyfte Robert Bergh ut Nahar från femte ytter och körde fram sin häst utvändigt om Rocky Winner.
Bergh lät inte Adielsson sitta lugn i ledningen bakom Rocky Winner utan tryckte på med Nahar som övertog ledningen 600 kvar. Nahar fortsatte i hårt tempo och drog undan i stor ledning. Hästen höll sedan tempot bra hela vägen in i mål och även om några bakomvarande konkurrenter närmade sig kom de aldrig att utgöra något hot.
– När Nahar är så här som idag, när det inte är något rull i honom och han är avslappnad och helt perfekt, ville jag ge honom chansen i loppet också. I andra provstarten kände jag att han bara flyter ovanpå banan trots underlaget. Det var också första gången i år som han kunde tävla barfota runt om, sade Robert Bergh.
I och med segern idag får Nahar starta i Olympiatravet nästa helg om kretsen kring hästen vill.
– Där ska han vara med. Trots att han är elva år är jag inte orolig för någon häst då Nahar har en hög högsta nivå. Han kan galoppera för minsta lilla sak, men det får vi ta, för det är spralligheten och glädjen som gör att han är bra också och då finns det enorma krafter i honom, sade Robert Bergh.
Nahar vann på 1.12,7a/2.140 meter före Cool Keeper och Ed You.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.