Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guaratos häst spurtade till vinst.

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Sebastien Guarato tränar Che Jenilou. Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Det avgjordes ett stort montélopp för treåringar under lördagen, grupp II-loppet Prix de Basly (€120.000) där Che Jenilou spurtade till seger med Eric Raffin i sadeln.

Publicerad:

David Thomain försökte stjäla loppet med Classica du Ruel. Thomain red iväg med det treåriga stoet och låg långt före övriga konkurrenter. 1.10,2 blev öppningen första 675 meterna medan tempot var 1.11,4 första 1175 meterna.
Classica du Ruel ledde tills en bit inne på upploppet, men passerades 100 kvar och fick nöja sig med fjärdeplatsen.
Istället var det Che Jenilou (e. Goetmals Wood - Pirogue Jenilou) och Eric Raffin som spurtade till seger på 1.14,2/2.175 meter. Han var två tiondelar bättre än Caline des Plages som slutade tvåa medan Carlos des Caux lade beslag på tredjepriset.
Förstapriset var 54.000 euro och vinnaren tränas av Sebastien Guarato. Det här var Che Jenilous tredje grupp II-seger och han har även tidigare segrat i grupp I-loppet Saint-Leger des Trotteurs i Caen. Totalt har hästen sprungit in 344.440 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.