Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldet till Spanien

Foto: ALN
Jessika Sidbäck slutade nia på Dam-EM 2016. Foto: ALN

Spanien tog guldmedaljen efter fredagens avslutande två lopp i Dam-EM i Finland. Sveriges representant Jessika Sidbäck slutade på niondeplats.

Publicerad:

På finska travbanan Lahti kördes under fredagsförmiddagen de två avslutande loppen i Dam-EM 2016. I de första loppet fick Jessika Sidbäck en bra start och tog ledningen tillsammans med hästen Calella Cashflow. Tyvärr orkade inte hästen hålla ledningen ända in i mål och duon tappade den i mitten av sista bortre långsidan. De gick i mål som tia. Vann gjorde holländskan Hiltje Tjalsma med hästen El Bestseller.

 
I lopp två blev det en oturlig galopp i starten från Mr. Mallorca som Sidbäck körde.
 
– Han felade i starten, men ställde sig rätt snabbt tycker jag. Vi gick i mål som sexa, men tydligen blev vi diskade efter galoppen, berättar Jessika Sidbäck.
 
Segrande i lopp två var spanska Maria Francisca Sureda och hästen Mountain Cleaver. Spanjorskan såg därmed också till att vinna mästerskapet och ta hem guldmedaljen med totalt 45 inslamade poäng.
För Sidbäcks del blev poängtappet för stort för att nå någon medalj. Sverige slutade på niondeplats med totalt 23 poäng. Trots att det inte blev någon medalj är Sidbäck hedrad över att ha deltagit på mästerskapet.
 
– Jag tar med mig känslan och erfarenheten från tävlingen. Det har varit fantastiskt hedrande att få försvara Sveriges färger. Jag har träffat enormt trevliga människor från olika länder, säger Jessika Sidbäck.
 
Slutresultat Dam EM 2016:
1. Spanien – Maria Francisca Sureda, 45 p.
2. Nederländerna – Hiltje Tjalsma, 44 p.
3. Norge – Amanda Robertsen, 30 p.
4. Finland – Sari Pääano, 28 p.
5. Belgien – Beatrice Demoulin, 28 p.
6. Danmark – Mariann Thorup Nielsen, 28 p.
7. Schweiz – Simone Theureau, 27 p.
8. Österrike – Gundula Bauer, 26 p.
9. Sverige – Jessika Sidbäck, 23 p.
10. Tyskland – Marie Lindinger, 21 p.
11. Ryssland – Olga Titova, 21 p.
12. Italien – Monica Gradi, 21 p.
13. Ungern – Bernadett Balogh, 19 p.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.