Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldvinnare slutar tävla

Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Hard Livin Foto: CLAES KÄRRSTRAND

Guldbjörken-vinnaren Hard Livin blir från och med i år avelshingst på heltid.

Publicerad:
Stall Zet Stallions meddelar att Hard Livin inte ska tävla mer utan i år endast ägna sig åt avelsverksamhet på Erikssunds Säteri. Den USA-födde sonen till S.J.´s Caviar och Affinity – vilken även lämnat danske Derbyvinnaren Tumble Dust – fick ihop 5,4 miljoner kronor på 76 starter, varav elva slutade med seger. Det allra mesta tjänade Hard Livin i Nordamerika som två- och treåring där han tillhörde årgångstoppen.
 
I Sverige blev hans främsta seger Guldbjörken i Umeå 2014 men penningmässigt gav andraplatsen i Kymi GP i Finland 2013 mest. De senaste säsongerna har Hard Livin både stått i avel och tävlat. Han har 16 svenskfödda avkommor födda 2014 och 18 födda 2015. Ifjol betäckte Hard Livin, som är avelsvärderad med högt förväntningsvärde, 77 poäng, 59 ston på svensk språngrulla. 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.