Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gundersen i minneslopp

Foto: HANOLD/ALN
Geir Vegard Gundersen vann första upplagan av Hans Petter Tholfsens Minne med treårige Cash Okay. Foto: HANOLD/ALN

Cash Okay och Geir Vegard Gundersen infriade favoritskapet i den första upplagan av Hans Petter Tholfsens Minneslopp på Jarlsbergs travbana.

Publicerad:

Treårige Cash Okay (e. Ready Cash) kom till start med två raka segrar på lika många starter bakom sig och det blev alltså en tredje i rad. Detta efter att Geir Vegard Gundersen kört till spets efter 400 meter. Han inledde första varvet på 1.14,5 och över upploppet blev det i alla fall lite spänning. Det var vinnarhålets Brandy som fick luckan och även Lille Chilli (tredje par invändigt) som avslutade vasst. Men Cash Okay vann ändå säkert på 1.15,1a/2.100 meter och fick hela 300.000 norska kronor i belöning.
– Det här är svårt att förstå; jag har nästan inga ord för detta, kommenterade tränaren Anders Lundström Wolden och fick hjälp av Geir Vegard:
– Varvet från mål tittade jag på storskärmen och fick då se en bild på Hans Petter. Det var verkligen speciellt. Cash Okay är en häst med skyhög kapacitet och i dag koncentrerade jag mig på att inte släppa ut Brandy för tidigt. Det hade nog blivit klarare om jag istället valt att köra undan 500 kvar.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.