Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häggström om storfavoriten

Foto: ALN
Kennet Häggström är hoppfull om storfavoriten. Foto: ALN

Solänget arrangerar dagens lunchtävlingar och Kenneth Häggström har fyra hästar till start varav en ser ut att bli dagens största favorit.

Publicerad:
Blue Line (V4-2) är i nuläget dagens största favorit på V4-spelet. Tycker du att det är motiverat?
- Ja, det är det väl litegrann även om jag är lite rädd för att han kan bli instängd. Hästen öppnar bra i voltstart, men sist han hade innerspår bakom bilen kunde han inte hålla upp ledningen. Håller han spets tror jag på bra chans. Jag hade tänkt tävla honom barfota runt om, men det har regnat så mycket att det mest troligt blir skor. Det är en liten nackdel, även om han presterar bra med skor också. Hästen är stark och trivs över den långa distansen, säger Kennet Häggström
 
Du har ytterligare en häst på V4:an, So Gå Idefix (V4-3). Vad har du att säga om den hästen?
- Han har inte varit som bäst på sistone och inte levererat som han bör. I träningen känns hästen jättefin och jag är nöjd med bakspåret då han galopperat en del bakom bilen. Jag tycker han har kapacitet som duger på V75 och vill varna lite för honom idag. Jag är faktiskt lite optimistisk, säger Kennet Häggström.
 
Kennet Häggströms två andra hästar startar utanför V4-spelet.
- So Gå Imponera (lopp 7) är en fin liten märr som fortfarande väntar på karriärens första seger. Hon springer i en fart hela tiden och går hela vägen in i mål, men har ingen speed vilket har varit lite avgörande i slutstriderna. Det är absolut ingen ickevinnare och hon borde få vinna lopp snart. Hon ser finare ut för varje start hon gör och kan vara lite gynnad om banan blir tungsprungen, säger Kennet Häggström som avrundar tävlingen med Magic Simba (lopp 9).
- Det är en stor och rejäl häst som har bättre kapacitet än vad han visat på slutet. Han har tidigare presterat väldigt bra efter uppehåll och känns fin i träningen, men han måste visa i loppen vad han visar i träningen innan det går att tro alltför mycket på honom, avslutar Kennet Häggström.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.