Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Kusken Johnny Takter och skötaren Maja Bäckman. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

...Hans R Strömberg, 63, som har fin form på stallet och angelägna problem med sin stjärna.

Publicerad:

On Track Piraten följde upp tredjepriset i Norrbottens Stora Pris med att spetsvinna Midsommarloppet hemma i Rättvik via snabb slutrunda i lördags.
- On Track Piraten är underbar. Hästen svarar sällan för dåliga prestationer och trots att han fick ett tufft lopp i Boden för en vecka sedan kändes han fantastiskt smidig, sade Johnny Takter efter segerloppet.

Segertiden landade på 1.12,6/2.140 meter och förstapriset uppgick till 100.000 kronor.
- Det är otroligt. Hästen blir allt bättre. Det verkar som om On Track Piraten orkar med sin stora kropp och han blir starkare för varje dag. Johnny är sugen på att köra hästen på Meadowlands och det är kanske ingen omöjlighet. Hur som helst är det härligt att visa upp On Track Piraten på hemmaplan, kommenterade Hans R Strömberg i lördags.

Hur mycket allvar var det med att åka över till USA med On Track Piraten?
- Vi har inte kollat några lopp där borta och tanken är att tävla här hemma med hästen, säger Rättviktränaren.

Hur ser det fortsatta matchningen ut?
- Allt verkar bra efter lördagsens start, men nu blir det vila ett par veckor. Det kan bli Årjängs Stora Sprinterlopp den 16 juli, men vi har även lopp här i Rättvik, Bollnäs och på Axevalla att välja på. Vi har inte bestämt nästa uppgift och det är angelägna problem.

2015 slutade On Track Piraten fyra i finalen i Trottning Masters för Erik Adielsson bakom Mosaique Face och Lutfi Kolgjini. Trottning Masters (€400.000) körs i år på Bjerkebanan i Oslo söndag den 18 september. För närvarande ligger Rättvikhästen tolva i tabellen som toppas av Bold Eagle.
- Vi har pratat om att vara med där och dit får vi sikta.

Lördagens fullträff för On Track Piraten innebar att Strömbergs stall passerade fjolårets 14 segrar.
- Och då har det bara gått halva året! Formen på stallet är fin och det är flera hästar som presterar. Jag har bra bredd med få hästar, jag har bara 15 hästar i träning, avslutar Hans R Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.