Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Conrad Lugauer...

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

...som på fredagskvällen vann med Calvin Borel på Vincennes.

Publicerad:

Berätta om loppet!
– Det var hans distans då han trivs på längre sträckor. Nu kunde vi köra till ledning och därefter kunde han springa på i sitt tempo som han gillar. Hästen var sedan i tillräckligt bra författning för att vinna överlägset. Tiden, 1.12,8 över 2.850 är jättebra och det var många människor där nere som var väldigt imponerade av Calvin Borels insats och ville bli fotograferade med honom.
Ni fick en bra start både i en omstart och i den giltiga starten. Gilllar han startmomentet i Frankrike?
– Hästen är faktiskt snabbare ut i voltstart än med bilstart, vilket jag visste om. Det har känts hemma i träningen då vi kör intervaller och han drar igång stabilt och säkert varje gång. Allt gick som planerat på Vincennes igår kväll från fin värmning till lopp, men så måste man också ha en tillräckligt bra häst för att det ska kunna bli som planerat.
Blir Calvin Borel kvar i Frankrike eller åker han hem till Sverige nu?
– Han åker hem till Sverige på tisdag. Nu siktar jag på att starta honom i C.L.Müllers Memorial på Jägersro den 24 oktober. Därefter är siktet inställt på vintermeetinget på Vincennes. Jag har kikat lite i propositionerna och det finns ett bra program för honom i november, december och januari. Med tanke på den jättefina prestationen han svarade för igår så ser det spännande ut. Igår sprang han ensam nästan hela loppet och han är en häst som även är mycket duktig på att kriga häst mot häst, säger Conrad Lugauer.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.