Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håller favoriterna?

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Daniel Redén. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Daniel Redén har nyckelrollen i dagens V64-omgång i Eskilstuna. Tre av V64-loppens mest streckade hästar kommer från hans stall.

Publicerad:
Pastor Stephen-sonen Saint Patrick (V64-2) är omgångens mest spelade häst i V64-poolen. Det är ett tungt förtroende att bära för en treåring som endast gjort en start. Då vann han på bra sätt i en för årstiden rätt snabb avslutning, 1.15 sista 500 meterna.
 
”Mycket fin häst, som dock är orutinerad. Ska köras snällt då vi bygger för framtiden men han ska givetvis ses med bra chans igen”, meddelas på Stall Zets hemsida. 
 
USA-importen Pulteney Hanover (V64-3) är omgångens tredje mest streckade häst. Efter att ha inlett bra med två segrar på 1.16-tider i juni ifjol tog det senare under säsongen stopp och nu kommer Glidemaster-sonen till ett 2.640-mterslopp med tre raka nollor i resultratraden efter fem månaders tävlingsuppehåll. 
 
”Tränar fint men behöver loppet. Distansen litet frågetecken, men jag tror att det ska gå bra. Ingen spik men räknas”, meddelar stall Zet.
 
Ett år äldre Importedfrmdetroit är favorit i lärlingsloppet (V64-4). Mattias Eriksson lär få order att se till att köra i ryggar, eftersom Majestic Son-sonen kan bli svårregerlig om han inte har hästar framför sig.
 
”Importedfrmdetroit går bra hela tiden men är bäst i ryggar. Han duger bra i klassen och ska räknas då hästen blir bättre och bättre.”
 
Daniel Redén har även med Martiniwithmuscle (V64-1) som äben han är påpassad av spelarna. Muscle Hill-sonen gör idag sin första start som valack och testade ifjol på betydligt hårdare motstånd än detta. Sista framträdandet för året handlade om Solvalla Grand Prix som Nuncio vann.
 
”Martiniwithmuscle är kastrerad och känns fin i jobben men behöver loppet. Det är ingen toppform nu efter uppehållet.”
 
Cathedral (V64-2) är med i samma lopp som Saint Patrick och till skillnad från de andra Redén-hästarna ratad av spelarna.
 
”Cathedral nöter på bra och blir bättre och bättre. Kan knipa en plats men är inte bättre än vår andra häst i loppet.”
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.